Kormánybőrözés1. Előjegyzés


Előjegyzés alapján dolgozom. Telefonon vagy személyesen, megtekintéssel egybekötve egyeztethetünk megfelelő időpontot a kormánybőrözésre. Akár 2-3 órán belül elkészülhet és helyszínem meg is várható a kormánykerék.


Figyelem: Fűtőszállal ellátott kormányok javítását nem tudjuk vállalni.

2. Kiszerelés


A kormányt minden esetben ki kell szerelni az autóból, de nem kell attól tartania, hogy ezzel a művelettel bármi kár esik a légzsákban vagy a kormányban. Erre a több éves tapasztalatom a garancia. A légzsák hibakód miatt se fájjon a feje. A megfelelő eljárással a számítógép nem érzékeli a beavatkozást.
A BMW és Mercedes bizonyos típusainál (PL.: E60-64, ML, E, C Class) előfordulhat hibakód. Erről minden esetben tájékoztatom a tulajt, és felelősséget nem vállalok. Tényleges hiba nem lesz, csupán szervizben ki kell "ütni" a hibakódot és a kellemetlenség meg is szűnik.


Figyelem: A szerelés alól kivételt képeznek a Citroën azon modelljei, ahol a légzsák nem fordul együtt a kormánykerékkel. Ezeket a kormányokat szakszervizben ajánlott kiszerelni és behozni.


Figyelem: Tapasztalataim alapján előfordul, hogy 1-2 éves autók kormánya is elkopik. Amennyiben garanciaidőn belül szeretné javítani a jármű kormányát, azt minden esetben egyeztesse a márkakereskedéssel.

3. KormánybőrözésFigyelem: A "Futurisztikus" kialakítás nem átalakítást jelent, hanem azt, hogy a gyárilag ilyen formájú kormányok javítását is tudjuk vállalni.

Több stílusban bőrözhető egy kormány. Lehet:

Egyszerű

Futurisztikus

Sport jelöléses

Összetett

Perforált

Színesbetét


 

A kormány kialakításától és minőségi romlásától függően több módszer is létezik a bebőrözésre.

- Legegyszerűbb eset, ha gyárilag bőrözött a kormány. A régi bőrt eltávolítom, az új bőrt pontos méretre szabom és felvarrom a kormányra.


 
- Előbbitől bonyolultabb az a megoldás, ha csak fényében kopott a bőr és „rábőrözök”. Ilyen esetben fent hagyom a régit és az új réteget rávarrom. A kormány fogása vastagabb, kellemesebb lesz. A különböző alkatrészek, mint például a légzsák, multikapcsoló, króm-műanyag betétek tökéletesen fognak illeszkedni ebben az esetben is a vékonyítás és felesleges bőr eltávolítása miatt.


 
- Olyan kormányok bőrözését is vállalom, melyek gyárilag nem bőrözöttek. Ezeknél hasonló a megoldás, mint a „rábőrözésnél”. A kormányt letisztítom a rárakódott szennyeződésektől és kap egy réteg kiváló minőségű bőrbevonatot.


 
- Fabetétes kormányokat is bőrözök, melyek időigényesebbek és nagy szakmai tapasztalatot követelnek a fa réteg sérülékenysége miatt.


 
- Előfordulhat, hogy szivacsozott a kormánykerék. Ebben az esetben vagy „rábőrözés” vagy a szivacsréteg pótlása szükséges.


 
- Minden szerelés után légzsák hibakód ellenőrzést végzek, ami a kulcs elfordításával könnyen megoldható. A hibakód jelzőlámpája a gyújtáskapcsoló elfordításakor világít, majd pár másodperc elteltével kialszik, ami azt jelenti, hogy a szerkezet hibátlan.


 
- A munka végeztével már csak az maradt, hogy a Tulajdonos szemrevételezze a kormányt. „Az elégedett ügyfél a legjobb reklám”

 
- Köszönöm, hogy megtekintette a kormánybőrözés módszereit és lépéseit!